Lieva Debruyne en Peter Moyaert omschrijven zichzelf als zeeliefhebbers, zeker op het bord van Mange Tout. Neem alvast de proef op de som met hun bereiding van heek.
Mange Tout
Visserskaai 22
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Heek en zalmforel met groententaartje en een beurre blanc van Noilly Prat
De viskalender, kennis van product en techniek; in Mange Tout laat chef Peter niets aan het toeval over. Voor elk gerecht zoekt hij de beste seizoensingrediënten uit.
Peter: ‘Ik beschouw onze Noordzee als een schatkamer. De diversiteit van het visbestand dat hier amper op honderd meter van onze voordeur zwemt, dwingt tot nederigheid. Bijna alles is eetbaar: van kuit tot zeesla. Een vissoort als heek is voor velen onbekend, maar door mij zeer bemind.’
‘Op Ostendaise zal ik de heek niet aanbakken, maar langzaam op 80°C garen zodat hij zijn pure smaak behoudt. Mijn saus blus ik met Noilly Prat om een fris accent toe te voegen.’
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Groententaartje met gepocheerd ei, feta en een beurre blanc van Noilly Prat
‘Behalve noordzeevis spelen groenten een steeds prominentere rol in ons restaurant. Mijn neef is een groenteboer die speciaal voor ons gele rapen kweekt, net omdat hun structuur en pittige smaak mij wel bevalt. Zonder vlees of vis ben je aangewezen op je creativiteit. Daarom serveer ik ook een vegetarische spin-off van ons visgerecht. Bij onze tartelette met een puree van raap, wortel, courgette, doperwtjes ga ik aan de slag met een gepocheerd ei en feta.’