Hieronder vind je de deelnemende restaurants van 'À l'Ostendaise - Kom Proeven!' 2019. 

Chris Boucquez

Restaurant Adelientje is een van de oudste visrestaurants in Oostende. Dit gezellige familierestaurant biedt voor elk wat wils. Hier wordt de traditionele keuken nog in eer gehouden, nergens is de rog of kabeljauw lekkerder dan hier. Een must voor wie de pure smaken uit de Noordzee opnieuw wil ontdekken!

Luc David

Bakkerij Decock is een artisanale familiebakkerij met een passie voor smaak sinds 1855. Ze bieden een grote variëteit van (desem)broden, heerlijke koffiekoeken en de fijnste patisserie. Vergeet ook niet onze ouderwets gekapte vloerpistolets die erkend zijn als streekproduct!

David Dewaele

Trendy restaurant met een warme en gezellige sfeer. Kaart met seizoensgebonden gerechten, wekelijkse suggesties en menu's volgens markt en aanbod. Gelegen vlakbij het Kursaal.

Els Vanbiervliet & Jeremy Levecke

Belle de Jour is het geesteskind van Els Vanbiervliet, ontstaan uit liefde voor kunst, koken en mensen samenbrengen. Dat voel je zodra je binnenstapt in de nieuw ingerichte bistro in een prachtig renovatiepand uit de negentiende eeuw. Daar vind je de verfijnde, kraakverse keuken van chef Jeremy Levecke. Elke dag kan je kiezen uit een gewijzigde kaart die inspeelt op de seizoenen en de creativiteit van het moment, naast enkele klassiekers met een twist.

Gérald Piers

Restaurant Bistro Bottarga biedt je een aparte en unieke "taste" & "savoir vivre" of proeven en genieten van een tafel met zicht op zee van moderne nostalgie.

Steve Declerck

Brasserie Alfons staat voor comfort en gezelligheid, maar vooral voor de dagverse lunchgerechten bereid door chef Steve. Deze vlot bereikbare dagzaak, die tevens ook rolstoelvriendelijk is, ligt centraal gelegen tussen de Mercator, het stadspark en Mu.ZEE. Je kan er heerlijk binnen vertoeven, alsook buiten op het verwarmd terras. Winter en zomer, je bent er steeds welkom. Op de uitgebreide menukaart vind je klassieke gerechten, zoals paling, varkenswangetjes, Oostendse vissoep en zoveel meer. Ook de liefhebbers van zoete versnaperingen kunnen hier terecht.

Nick Wallaeys

Brasserie Henry is een gezellig kwaliteitsrestaurant, centraal gelegen op de zeedijk van Oostende, op wandelafstand van het Kursaal en de Venetiaanse Gaanderijen. De brasserie opende voor het eerst zijn deuren in 1951 en is sindsdien een vaste waarde geworden op de wandelpromenade van Oostende. Dankzij het stijlvol interieur en de panoramische vensters kan je er met volle teugen genieten van een adembenemend zicht op zee. De uitgebreide menukaart met uitgelezen wijnen zal elke fijnproever laten genieten van de overheerlijke gerechten, met liefde bereid door chef Nick Wallaeys.

Danny Cousaert

Dicht bij museum, stad en zee. Een adres voor een stevig ontbijt, lekkere lunch en verse pannenkoeken. Iedere dag verse aanvoer van Oostendse vis.

Chefs van Hotelschool Ensorinstituut Oostende

Hotelschool Ensorinstituut Oostende wordt vanaf 1 september 2019 “de FoodBox” Oostende. We staan in onze nieuwbouw garant voor degelijk uitgeruste vaklokalen met aandacht voor up-to-date lesmateriaal, nieuwe apparaten en materialen om de lessen te kunnen organiseren volgens de hedendaagse tendensen en normen. Naast het aanleren van basistechnieken op het vlak van keuken en restaurant, legt de school ook het accent op de ontwikkeling van het creatieve talent van elke individuele leerling en bereiden ze elke jongere grondig voor op het latere beroepsleven.

Dirk Vanoudenhoven

Restaurant “De Zee Wint” ontvangt reeds 2 jaren zijn gasten in een rustig kader, voor een romantisch diner of een familiaal samenzijn met kamerbreed zeezicht. Maître Thomas leidt alles in goede banen in de zaal en bar. Sommelier en Chef Dirk Vanoudenhoven bereidt bij voorkeur vis van de dagelijkse aanvoer. Een stukje vlees kan natuurlijk ook. Al laat de naam van het restaurant verstaan waar het zwaartepunt van het menu ligt.

Frederick Debusschere

Elke nacht mengt Fijnbakkerij Debusschere met z’n 9 vaste medewerkers de beste grondstoffen tot authentieke pistolets, brood en de overheerlijke boterkoeken. Alles wordt vervaardigd met biobloem uit de westhoek. Een verfijnd gebak met verschillende smaakpaletten en verrukkelijke fair trade chocolade.

Stefanie Snoeck

Galerie BeauSite is zonder twijfel een van de mooiste en best gelegen zaken van de hele Noordzeekust. Adem het zilte, proef de ongereptheid en dompel je onder in een wereld vol artistieke prikkeling. Met haar eclectische karakter is Galerie BeauSite een adembenemende en inspirerende omgeving voor evenementen of een moment ‘helemaal voor jezelf’… Een plek waar kunst en culinaire begeestering elkaar het ja-woord geven. Geniet van de verrassende kustlijn, laat pure smaken van échte gerechten over je tong walsen en stap binnen in een nostalgische wereld van ‘art, vintage en design’.

Kevin Beirens

Histoires d'O is een uniek plekje op de zeedijk tussen het Kursaal en de Rock Strangers. Nergens is de dijk breder aan de Vlaamse kust. Nergens is de zee dichter. Proef er van de dagverse garnaalkroketten, de slaatjes, pasta's of tapas. Maak er kennis met de vele soorten Gin & Tonic en overheerlijke cocktails. Laat je verwennen door de barista met een speciale koffie. Binnen in het authentieke retro decor of buiten op het zonnige terras. Histoires d'O, de 'brasserie au bord de la mer’.

Sam Vancoppenolle

Wij serveren u graag smaak. Noordzeevis en biologische geteelde Blonde d'Aquitaine komen bij ons tot zijn recht in een Frans-Belgische keuken. Wij ontvangen u ook graag voor onze tweewekelijks wisselende suggesties die zowel werelds geïnspireerd als gewoon heerlijk klassiek bereid zijn. Smakelijk!

Tom Vanhaecke

Tom Vanhaecke van Le Bassin is ambassadeur van de North Sea Chefs en gekend voor zijn overheerlijke visgerechten zoals gebakken zeetong, bouillabaisse en gegratineerde Noordzeevis. In het Le Bassin geniet je van verse en lokale producten in een trendy interieur, op het zonovergoten terras of van een deugddoende nachtrust in het familiehotel… Le Bassin heeft het allemaal!

Ludovic Allemeersch

 

Deze brasserie is gelegen in de oudste jachthaven van België en is toegankelijk voor iedereen. Hier kan je terecht voor een snelle lunch of om uitgebreid te tafelen. In Le Vieux Port werken ze uitsluitend met lokale leveranciers en verse producten. Een onglet, entrecôte, griet, kabeljauw, alles wordt op de klassieke manier bereid.
Vanop het terras heb je zicht op de vaargeul en de mooie Oostendse skyline. Ze hebben de capaciteit om groepen tot 90 personen te ontvangen.

Peter Moyaert

Bij Mange Tout kom je voor een echte restaurantbeleving. Wisselend menu volgens de seizoenen, met enkel Noordzeevis en kwaliteit uit de polders. Verrassende combinaties dankzij onze grote productkennis. Genomineerd in Michelin, een Gault&Millau-score van 13 en winnaar De Gouden Vork.

Olivier Willems

‘Chocolat’ is een bekende Brits-Amerikaanse film. De chocolaterie verandert door haar magie het leven van de inwoners. In Oostende hebben ze met Olivier Willems Chocolatier een chocolaterie die veel gelijkenis vertoont met die in de film. Zinnenprikkelend en een feest voor de zintuigen. De vermelding in de Gault&Millau-gids is dan ook volkomen terecht. Winnaar Beste Belgische Praline “Poppolou Rocks“ en Chocolate Hero van Callebaut.

Vida Acquaro

Vida zorgt voor het warm en ongedwongen onthaal in Ristorante Marina. Ook op hun nieuwe locatie in de Hendrik Baelskaai blijven Vida en haar team trouw aan de Italiaanse tradities. Denk maar aan een perfecte carpaccio al tartufo, pasta fresca, zeebrasem in zoutkorst, en tiramisu zoals het hoort. Er is ook een indrukwekkende wijnkaart om van te genieten. Welkom met eender welk doel: een formele zakenlunch, romantisch dineren of gezellig bijpraten en vieren met vrienden en familie.

Michiel Rabaey

STORM, het restaurant van voormalig Ter Duinen-docent Michiel Rabaey en zijn vrouw Nathalie Hiele, bevindt zich op de prachtig heraangelegde Hendrik Baelskaai aan de Oosteroever in Oostende. Als North Sea Chef werkt Michiel heel graag en uitsluitend met Noordzeevis.
Restaurant STORM is het resultaat van een voorliefde voor het vak, de zee en thuisstad Oostende. Kom “seatoxen” en laat je verwennen. Reservatie is gewenst.

Christophe Snauwaert

Cosy restaurant aan het Lidostrand. 's Middags: Catch of the day 'We support North Sea Chefs'. 's Avonds kan je er genieten van een sunset dinner met terroir gerechtjes.

Noël Declercq

Toope, een trendy zaak op de Groentemarkt in Oostende, zorgt dagelijks dat jong en oud culinair verwend worden. Toope staat voor dagverse en lokale producten en serveert die met een brede glimlach.

Ja kunt er genieten van ontbijt-, lunch- en tearoomklassiekers, ook gedurfde nieuwe gerechtjes passeren de revue.

Een mooie vaste en uitgebreide kaart wordt aangevuld met talrijke nieuwe suggesties die geproefd kunnen worden in een mooi interieur. Bij mooi weer kan je van de zon genieten op het ruime terras. 

Ives Michiels

Dineren in Oostende met net dat tikkeltje meer? Vingt-et-un, gelegen in de speelzaal van Casino Oostende, is een verborgen parel. Eens je er geweest bent, ga je zeker terug! Het jonge keukenteam werd onder de hoede genomen van Chef Ives Michiels. Deze chef heeft tonnen ervaring en baatte in Antwerpen van 1983 tot 2003 restaurant 'De Kerselaar' uit, goed voor 1 Michelin ster! Hou je van de klassieke Franse keuken geïnspireerd door het hedendaagse? Dan ben je in Vingt-et-un aan het goede adres! Weet dat het een 'adults only' restaurant is, gelegen in het casino.

Jill Duyck

Op de enige vistrap in België vind je de laatste 6 kustvissers waar je rechtstreeks bij de visser kan aankopen. Ze varen elke avond, elk met hun eigen vaartuig, uit om de volgende morgen vroeg hun vangst te lossen en te verkopen op de kaai.  Hun hoofdvangst is garnaal en tong.